Internetul s-ar putea prabusi in cel mult 8 ani???

Pentru a se gasi o solutie in acest sens, o intalnire de urgenta ar fi fost convocata la Londra, pe 11 mai, la care vor participa ingineri, fizicieni si companii de telecomunicatii, informeaza Daily Mail. Profesorul Andrew Ellis, unul dintre organizatori, afirma ca firmele ar trebuie sa plateasca mai mult pentru ca viata internetului sa fie prelungita.

Aparent, problema consta in faptul ca fibra optica si cablurile care trimit informatii spre computere, telefoane si tablete vor ajunge la o limita in cativa ani, astfel ca marile companii vor trebuie sa intinda mai multe cabluri daca vor sa tina pasul cu cererea. Iar acest lucru nu este deloc ieftin.

"Suntem pe care sa ajungem la un punct in care nu mai putem trimite mai multe informatii cu un singur fir optic. Intensitatea este la fel ca atunci cand stai direct in soare. Conform cercetarilor din laborator, cam in 8 ani nu vom mai putea baga informatii inauntru", a afirmat profesorul Ellis.

In 2005, banda de internet avea o viteza maxima de 2 megabiti pe secunda. In prezent, o viteza de download de 100 de megabiti este disponibila in multe tari.

De asemenea, internetul consuma multa electricitate si ajunge la 8% din consumul de energie al unei tari dezvoltate. Iar acesta creste atunci cand viteza se mareste.

"Asta e o problema uriasa. Daca avem multe fibre, ramanem fara energie in aproximativ 15 ani", mai spus Edward Ellis.

sursa:stirileprotv . ro