Facebook isi modernizeaza sistemul de securitate

Facebook isi modernizeaza sistemul de securitate

Cu totii stim cat de grav este sa iti pierzi accesul la contul de email intr-o situatie in care accesul la acel cont a fost restrictionat in urma unui atac.

Majoritatea utilizatorilor isi centralizeaza informatiile de pe alte conturi pe email, iar pe acest lucru se bazeaza autorii acestui tip de atacuri. Deci, daca un hacker reuseste sa preia controlul unui cont de email, practic reuseste sa preia controlul tuturor conturilor centralizate la acea adresa, totul aflandu-se la un click distanta.

Cei de la Facebook, au implementat un sistem sigur, usor de folosit si care respecta datele cu caracter privat ale utilizatorilor sai. Stralucita idee se bazeaza pe o metoda folosita de majoritatea sistemelor de criptare si anume, atribuirea unei chei de securitate contului personal de pe reteaua de socializare.

„Delegated Recovery” se numeste noul sistem si se afla inca in faza de testare. Principalul sau avantaj este reprezentat de gradul ridicat de securitate si confidentialitate.

Se presupune ca acest sistem este mult mai greu de urmarit de catre hackeri, intrucat aceasta cheie de securitate va avea o rata de refresh destul de mare, iar acest lucru valoreaza mult mai mult decat o parola greu de ghicit.

Noul serviciu de testare va fi lansat sub licenta open-source si deocamdata este disponibil doar pentru Github.

Sursa: dozait.ro/1 februarie 2017