75. Nokia a prezentat noul HERE Auto

Este solutia software pentru automobilul inteligent.

Dupa ce s-a despartit de celebra sa divizie de terminale mobile, Nokia a anuntat ca se va concentra pe servicii si solutii software pentru platformele mobile si industria auto. Dupa ce a semnat un parteneriat cu Samsung si a anuntat ca va relansa serviciile HERE si pe iOS, Nokia a prezentat modul în care cunoscutele sale solutii de navigatie si orientare vor putea fi integrate de catre producatorii de automobile.

Solutia de navigatie HERE Auto a fost lansata acum un an, iar schimbarile prin care Nokia a trecut în acest rastimp par sa-i fi motivat pe finlandezi sa accelereze ritmul dezvoltarii. În cadrul salonului auto Paris Motor Show, compania a anuntat actualizarea platformei HERE Auto si integrarea ei în cadrul a 50 dintre cele 62 de automobile prezentate acolo.

Noul sistem HERE Auto prezentat de Nokia la Paris aduce ca prima noutate posibilitatea utilizarii mai multor ecrane, pe lânga consola centrala traditionala, acestea putând trimite informatii relevante catre un ecran amplasat lânga volan sau catre un smartphone. Sistemul se va integra cu platforma software a automobilului, sugerând, de exemplu, schimbarea rutei catre o benzinarie (cea mai apropiata sau parte a unui lant preferat) atunci când nivelul rezervorului este scazut.

Cea de-a doua noutate este componenta de socializare, care le permite pasagerilor sa se conecteze la sistemul auto central cu ajutorul aplicatiei HERE Auto Companion si sa vizualizeze traseul, sa primeasca informatii despre locurile din jur si chiar sa propuna schimbari ale rutei.

HERE Auto nu va ignora tehnologiile implementate pe platformele software mobile, urmând sa ofere compatibilitate cu Apple CarPlay, Google Auto si standardul MirrorLink, implementat pe terminalele Nokia cu Symbian si pe terminalele Sony Xperia Z. Prin intermediul unei interfete noi de programare, producatorii de automobile vor particulariza dupa dorinta platforma HERE Auto în functie de necesitati sau de standardele proprii de design.

În acest moment, pe lista partenerilor Nokia se numara companiile BMW, Daimler, Fiat-Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Jaguar Land Rover, Nissan, Peugeot, Renault, Volkswagen si Volvo, circa 50 de milioane de automobile cu sisteme de navigatie Nokia fiind deja în circulatie.

Sursa: go4it.ro