73. Microsoft Office, gratuit pentru tablete si PC-uri de mici dimensiuni

Dupa ce a lansat editia Windows 8.1 with Bing, disponibila gratuit producatorilor de tablete si PC-uri de mici dimensiuni, gigantul american pluseaza cu o versiune Microsoft Office gratuita pentru dispozitive cu Windows 8, prevazute cu ecran de 10.1" sau mai mic.

Prin decizia luata, Microsoft aduce Windows la egalitate cu platforme Android si iOS, pentru care au fost lansate deja versiuni Office, având majoritatea functiilor de baza disponibile gratuit. Similar, versiunea Microsoft Office pentru Windows va necesita un abonament Office 365 doar daca dorim sa beneficiem si de functiile avansate de editare a documentelor.

"Pe baza cercetarilor noastre, am decis sa clasificam orice dispozitiv cu ecran de 10.1" sau mai putin la categoria dispozitive mobile, în idea ca probabil acesta este folosit în timpul deplasarilor, când nu avem acces la un PC de marime normala, sau Mac. Aceste dispozitive probabil nu dispun de mouse si tastatura, navigarea si editarea documentelor fiind realizata exclusiv prin interfata touch", spunea vicepresedintele Microsoft, Kirk Koenigsbauer, într-o postare pe blog. Altfel spus, achizitionarea unei licente Office 365 doar pentru folosirea cu un dispozitiv secundar nu se justifica din moment ce, probabil, am platit deja pentru folosirea sa pe PC.

Între timp, gigantul software lucrează la o nouă versiune Office destinată platformei Windows, mai bine optimizată pentru dispozitive cu ecran tactil. Aceasta va fi lansată simultan cu pachetul standard Office 2016, adresat PC-urilor tradiţionale cu mouse şi tastatură.

Motivat de nevoia pentru extinderea cotei de piaţă în sfera tabletelor şi alte dispozitive de mici dimensiuni, Microsoft a oferit deja abonamente gratuite pe 1 an la pachetul Office 365. Din păcate limitarea versiunii gratuite Windows 8.1 with Bing la dispozitive cu ecran mai mic de 9˝ a restrâns accesul utilizatorilor la această promoţie. Deşi criteriile de eligibilitate nu se modifică deocamdată, Microsoft promite că va încheia şi acorduri individuale cu producători hardware mari şi mici. Un prim exemplu este acordul semnat deja cu Samsung, permiţând includerea pachetelor Microsoft OneNote şi OneDrive pe telefoanele din seria Galaxy S6.


Sursa: go4it.ro